Hyvinvointia etsimässä

Olen niin innoissani tästä uudesta aluevaltauksestani eli Villa Arvolan blogista! Tänne minulla on tarkoitus tehdä yhteenvetoa omasta matkastani kohti kokonaisvaltaista parempaa oloa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Ensin pitää hoitaa itseään, että pystyy hoitamaan muita. Haluan inspiroida ja kannustaa kaikkia ottamaan  itse vastuuta omasta hyvinvoinnistaan ja pienilläkin muutoksilla edistää omaa terveyttä ja hyvää oloa. Lähdetkö mukaan?

Tästä se lähtee, uuden opettelu!

Tänään oli todella mielenkiintoinen päivä, kävin nimittäin elämäni ensimmäisen kerran Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa eli Rytkösen Jaanan hoidossa Iisalmessa.  Facebookissa lupailinkin ensimmäistä blogipäivitystä tälle päivälle asian tiimoilta ja teknisistä haasteista huolimatta, tässä se nyt sitten tuleekin, saattaa jopa ehtiä tämän vuorokauden puolelle .

Olen kärsinyt pitkään jalkojen lihasten, varsinkin pohkeiden ja niska-hartiaseudun jännityksestä ja kädet ovat rasittuneet viime aikoina muille tehdyistä hoidoista. Olen venytellyt ja jumpannut säännöllisesti, mutta tietyssä vaiheessa on haettava apua muualta. Parkkipaikalla kun kampesin itseäni autosta ulos, tuntui että olisi ehkä hieman aiemmin pitänyt jo olla liikkeellä…ristiselkä irtisanoi työsopimusta!

Hoitaja otti minut lämpimästi vastaan ja heti tuli sellainen olo, että olen hyvissä käsissä. Aluksi hän tarkisti kehoni tasapainotekijät ja miten liikun ja taivun. Seurantakortti täytettiin ja siihen muistelin kaikki loukkaantumiset ja kerroin perussairauteni. Sitten kävin hoitopöydälle selinmakuulle ja hoito alkoi jaloista. Hoitajan otteet olivat napakat mutta samalla pehmeät ja määrätietoiset, minkäänlaista kivun tunnetta ei ollut. Kudoksissa kihelmöi ja sirisi käsiteltäessä ja kaikenlaisia tuntemuksia tuli muualle kehoon kuin kaikuna. Ihminen on kokonaisuus päästä varpaisiin. Kun jalkoja käsiteltäessä päälaki kihelmöi on se merkki toimivista viestiradoista. Hoito eteni jaloista käsiin ja lavanreunoihin ja sitten käännyttiin  päinmakuulle ristiluun käsittelyt ajaksi. Loppu hoidosta, eli selkä, tehtiin jakkaralla istuen. Vielä hieman lisää vasemman  olkapään käsittelyä ja kahden tunnin Kalevalainen jäsenkorjaus oli tehty. Olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

Heti hoidon jälkeen huomasin selkeästi paremmat liikeradat olkapäissä ja niskassa. Koko kehossa oli lämmin olo ja janotti armottomasti. Aineenvaihdunta piristyi selkeästi ja vessa kutsui. Posket rusottaen lähdin kotia kohden ajelemaan. Seuraavan ajan varasin vajaan kuukauden päähän.

Heti hoidon jälkeen posket punaisena

Kotimatkalla alkoi raukaista ihan toden teolla ja kerran piti pysähtyä ja jaloitella. Vettä hörpin melkein litran. Päiväunet piti ottaa kotiin saavuttua ja ilta meni muutenkin  lepäillessä ja vettä juodessa.

Vesipullo kehon paras ystävä

Nyt nukkumaan, huomenna taas uusi, ihana päivä!

Heli